Skip to main content

Οδηγείς; Αθλείσαι; Πας βόλτα?

Θέλεις τους βαθμούς της συνταγής στα γυαλιά ηλίου σου?

Θες πολωτικούς φακούς ηλίου που να προσαρμόζονται στις συνθήκες φωτισμού?

Οδηγείς; Αθλείσαι; Πας βόλτα? Θέλεις τους βαθμούς της συνταγής στα γυαλιά ηλίου σου?

Οι Transitions Drivewear θα σε ακολουθήσουν σε όλες τις δραστηριότητες σε εξωτερικούς χώρους ανεξαρτήτως συνθηκών!

Θες πολωτικούς φακούς ηλίου που να προσαρμόζονται στις συνθήκες φωτισμού?

Οι Transitions Drivewear κάνουν ακριβώς αυτό μαζί με βέλτιστη απόδοση χρωμάτων!

Στο βίντεο παρουσιάζω τα δικά μου γυαλιά ηλίου Arnette 4216 “Corner Man” με πολυεστιακούς φακούς Drivewear της Younger Optics/Essilor βάσης 8 και επιστρώσεις Crizal Sun UV, τα οποία από το 2016 χρησιμοποιώ στις διάφορες εξωτερικού χώρου δραστηριότητές μου (αθλητικές και μη) και φυσικά στην οδήγηση.

Μετά από 3 χρόνια χρήσης έχω να πω μόνο τα καλύτερα για τους φακούς Drivewear.

Έχουν την ιδανική χρωματική προσαρμοστικότητα στις μεταβαλλόμενες συνθήκες φωτισμού (ιδίως κατά την διάρκεια της οδήγησης):

  • Κιτρινοπράσινοι στην συννεφιά, αλλά και πολύ νωρίς το πρωί ή στο σούρουπο – άρα δεν χρειάζεται να τα βγάλουμε αμέσως μόλις πέσει λίγο ο ήλιος*.
  • Πορτοκαλο-χάλκινοι σε ηλιοφάνεια και σε συνθήκες οδήγησης για μέγιστη απόδοση των χρωμάτων που μας ενδιαφέρουν στην οδήγηση (πράσινο-κόκκινο αλλά και των γκρι και καφέ αποχρώσεων του οδοστρώματος).
  • Καφέ-κόκκινοι σε εξωτερικές συνθήκες έντονης ηλιοφάνειας, για μέγιστη ξεκούραση των οφθαλμών από το έντονο φως, αλλά και για ιδανικό κοντράστ.

Είναι πολωτικοί και αποκόπτουν το εκτυφλωτικό θάμβος λόγω ανακλάσεως του ηλιακού φωτός στο οδόστρωμα, στο ταμπλό του αυτοκινήτου, στην έσω επιφάνεια του παρμπρίζ αλλά και στην επιφάνεια της θάλασσας, κάνοντας την εικόνα πιο ανάγλυφη, πιο λεπτομερή και πιο ξεκούραστη.

Έχουν εσωτερικές αντιανακλαστικές επιστρώσεις Crizal Sun UV ώστε ακόμα και όταν ο ήλιος είναι πίσω-πλάι μας, το φως του να μην ανακλάται ενοχλητικά στο πίσω μέρος των φακών.

Είναι κατασκευασμένοι από άθραυστο υλικό Trivex για προστασία των οφθαλμών αλλά και για μείωση του βάρους τους.

Και φυσικά έχουν την μέγιστη προστασία από την UV και μπλε ακτινοβολία με δείκτη προστασίας E-SPF 50+!

Όλα τα παραπάνω τα αντιλαμβάνεσαι πραγματικά στην πρώτη χρήση τους.

{youtube}7FrS8fe6DPw{/youtube}

Επέλεξα πολυεστιακό σχεδιασμό λόγω υπερμετρωπίας** και “μαγείρεψα” τους βαθμούς της συνταγής μου ώστε να έχω την πιο ξεκούραστη μακρινή όραση αλλά και την βέλτιστη ευκρίνεια σε κοντινές λεπτομέρειες όποτε την χρειαστώ.

Ο πολυεστιακός αυτός σχεδιασμός παρά την έντονη καμπυλότητα του σκελετού και των φακών που έγιναν ειδική κατασκευή όσον αφορά την βάση, την διάμετρο και την αποκέντρωσή τους, δεν μου έχει δημιουργήσει κανένα ουσιαστικό πρόβλημα.

Τα Arnette έχουν ανταπεξέλθει όπως πρέπει στο έργο τους.

Συγκρατούν τους φακούς σωστά στην θέση τους και είναι σταθερά στο πρόσωπο.

Είναι αεροδυναμικά και δίνουν μεγάλο οπτικό πεδίο δεξιά-αριστερά που τα κάνει ιδανικά για οδήγηση.

Παρά το γεγονός ότι δεν είναι ότι ελαφρύτερο έχω φορέσει είναι άνετα ακόμα και σε πολύωρη αθλητική χρήση.

Από αισθητικής άποψης το “ματ-καφέ-ταρταρούγα” χρώμα των Arnette ταίριαξε ιδανικά με τα χρώματα*** των φακών Drivewear.

Μπορεί να μην είναι τα πιο εντυπωσιακά χρωματικά γυαλιά ηλίου όμως βόλεψαν για ποικίλη καθημερινή χρήση σε αθλητικές και μη δραστηριότητες.

Συνοψίζοντας θα έλεγα ότι είναι οι φακοί ηλίου Transitions Drivewear είναι ότι πιο πλήρες μπορεί να επιλέξει κάποιος αυτή την στιγμή για τα γυαλιά ηλίου του!

Στα Οπτικά Μάγγελ μπορείς να τους δοκιμάσεις και να δεις την διαφορά απ΄ τα συμβατικά γυαλιά ηλίου!

 

* Οι επίσημες οδηγίες από την Transitions είναι ότι για βραδινή οδήγηση απαγορεύονται και τότε θα πρέπει να χρησιμοποιούνται διάφανα γυαλιά οράσεως. Παρόλα αυτά αν εκτάκτως δεν έχουμε τα διάφανα γυαλιά οράσεως μαζί μας και “μας πιάσει η νύχτα” οι συγκεκριμένοι φακοί το βράδυ έχουν αποχρωματιστεί τόσο πολύ ώστε με προσοχή θα μπορέσουμε να φτάσουμε στον προορισμό μας.

 

** Οι βαθμοί που χρησιμοποίησα σε αυτά τα γυαλιά ηλίοθυ μου είναι: OD: +1,75 (+0,75 x 60) — OS: +1,25 (+1,75 x 120) — Add.: 1,25

 

*** Οι Transitions Drivewear διατίθενται και με χρυσό καθρέπτη στην εμπρός επιφάνεια τους για πιο μοδάτη/εκκεντρική εμφάνιση.

{gallery}0_sunglasses/00_sun_perfection/owps-ess-tr-drivewear-multifocal-B8-arnette-4216{/gallery}

Music: Up In My Jam (All Of A Sudden) by – Kubbi

https://soundcloud.com/kubbi Creative Commons — Attribution-ShareAlike 3.0 Unported— CC BY-SA 3.0

http://creativecommons.org/licenses/b

Music promoted by Audio Library https://youtu.be/tDexBj46oNI

#drivewear, #transitions #youngeroptics, #essilor, #crizalsunuv, #arnettesunglasses, #sunglasses, #eyewear, #drivingsunglasses, #sunglassesfordriving #transitionsdrivewear #rxable #sportssunglasses #sportsvision #lightundercontrol #livethegoodlight #lovemyjob #lovemywork #chalandri #halandri #UpInyJam #Kubbi #athleticsunglasses #athleticeyewear

Μετάβαση στο περιεχόμενο