Οπτικά Μάγγελ

Μέτρηση λουτεΐνης οφθαλμών 07~27 Ιουνίου στο κατάστημά μας!

Από 7 έως 27 Ιουνίου στο κάταστημα μας θα μπορούμε να μετρήσουμε (χωρίς χρέωση ή υποχρέωση αγοράς κάποιου προιόντος) την ποσότητα λουτεΐνης των ματιών σας!

Σε συνεργασία με την Tokai Greece θα έχουμε εγκατεστημένο το μηχάνημα MPS II της Electron Technology για ανέπαφη καταμέτριση της λουτεΐνης, της φυσικής προστασίας των ματιών μας από τις βλαβερές ακτινοβολίες του ηλιακού αλλά και τεχνητού φωτός*.

 

 

 

 

Η διαδικασία της μέτρησης διαρκεί λίγα λεπτά και είναι εντελώς ασφαλής και ανώδυνη.

Τα τελευταία χρόνια, η έρευνα για την υγεία των ματιών, έχει επικεντρωθεί σε 2 ισχυρά αντιοξειδωτικά, την λουτεΐνη και την ζεαξανθίνη.

Η λουτεΐνη περιέχεται στην ωχρά κηλίδα των ματιών που βρίσκεται στη κεντρική περιοχή του αμφιβληστροειδούς χιτώνα.

Η ωχρά κηλίδα είναι υπεύθυνη για την οξύτερη όραση, την διάκριση των ορίων και την αντίληψη των χρωμάτων.

Η λουτεΐνη έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση και είναι πολύτιμη για την υγεία των ματιών καθώς δρα σαν φίλτρο που απορροφά την βλαβερή ηλιακή ακτινοβολία (την υπεριώδη αλλά και το βλαβερό μπλε ορατό φως) προστατεύοντας τους ευαίσθητους φωτο-υποδοχείς των ματιών.

Η επάρκειά της στα μάτια έχει συσχετιστεί ισχυρά με μειωμένο κίνδυνο πρόωρης ηλικιακής εκφύλισης της ωχράς κηλίδας (AMD-Age Macular Degeneration), πρόωρης εμφάνισης καταρράκτη και άλλων οφθαλμικών παθήσεων.

H λουτεΐνη των ματιών μας "καταστρέφεται" καθημερινά από την ηλιακή ακτινοβολία και δεν μπορεί να "ανακατασκευαστεί" από τον οργανισμό μας. Επάρκεια στην ποσότητά της εξασφαλίζεται με την πρόσληψή της μέσω των τροφών που καταναλώνουμε.

Τροφές πλούσιες σε λουτεΐνη και ζεαξανθίνη είναι το λάχανο, το σπανάκι, το μαρούλι, το μπρόκολο, τα ακτινίδια, τα καρότα, το καλαμπόκι, οι κόκκινες πιπεριές, η πάπρικα, η σπιρουλίνα καθώς και ο κρόκος αυγού.

Τις παραπάνω τροφές είναι καλό να τις έχουμε ενταγμένες στην διατροφή μας.

Παρόλα αυτά η αύξηση της χρήσης ηλεκτρονικών συσκευών και λαμπτήρων οικονομίας LED τα τελευταία χρόνια έχει προκαλέσει και αυξημένη έκθεση των ματιών σε βλαβερές ακτινοβολίες στους εσωτερικούς χώρους.

Προφανώς και το ηλιακό φως είναι αναλογικά πολύ πιο βλαβερό (έως και 400% σε σχέση με το τεχνητό), όμως στους εξωτερικούς χώρους φοράμε τα σωστά γυαλιά ηλίου μας που μαζί με την ανακούφιση μέσω της σκίασης, μας προστατεύουν κι από τις ακτινοβολίες αυτές.

Φυσικά δεν μπορούμε να κυκλοφορούμε με γυαλιά ηλίου σε εσωτερικούς χώρους!

Οι TOKAI Lutina είναι διάφανοι οφθαλμικοί φακοί που περιέχουν λουτεΐνη και αποκόπτουν πάνω από 94% των βλαβερών αυτών ακτινοβολιών, χωρίς να αλλοιώνουν τα χρώματα που βλέπουμε.

Μέσω των φακών αυτών, λιγότερο από μόλις 6% των βλαβερών ακτινοβολιών φτάνουν στα μάτια μας, η λουτεΐνη τους προστατεύεται και κατ' επέκταση προστατεύονται από μελλονικές φθορές τα μάτια μας.

*Η οπτική έρευνα και η οπτική τεχνολογία διαρκώς εξελίσσονται. Με αυτό υπόψιν, 100% ακριβή συμπεράσματα και τις βλάβες που ο σύγχρονος τρόπος ζωής προκαλεί στα τώρα εξεταζόμενα μάτια θα έχουμε σε λίγα χρόνια όταν τα μάτια αυτά θα έχουν πλέον γεράσει. Παρόλα αυτά κάθε τεχνολογία που τώρα είναι προς την κατεύθυνση της προστασίας των ματιών και της μακροχρόνιας αποδοτικής λειτουργίας τους μας βρίσκει σύμφωνους ακόμα κι αν ορισμένες φορές φαντάζει υπερβολική!

#lutein #zeaxanthin #amd #agemaculardegeneration #bluelight #harmfullbluelight #uv #uvprotection#tokai #lutina #tbc #tokailutina #tokaitbc #healthyfood #healthyeye #retina #fovea #eyewear #optika #optikamaggel #maggel Chalandri #halandri #lovemyjob #lovemywork