Οπτικά Μάγγελ

Σεμιναρίο: Αμβλυωπία 2019 - Νέα Δεδομένα και τρόποι αντιμετώπισης

Το Σαββατοκύριακο που πέρασε παρακολουθήσαμε ένα ακόμα σεμινάριο που οργάνωσε ο Φ. Βελισσαράκος στο Vision Training Institute με προσκεκλημένο ομιλητή τον οπτομέτρη Robert B. Sanet O.D., F.C.O.V.D.

 

 

 

Το θέμα του σεμινάριο ήταν η αμβλυωπία και οι σύγχρονοι τρόποι αποτελεσματικής αντιμετώπισής της.
Προσκεκλημένος ομιλητής ήταν ο οπτομέτρης Robert B. Sanet O.D., F.C.O.V.D που αρχικά μας έκανε μια σύντομη περιγραφή των σημαντικότερων σημείων της νευρολογίας του οπτικού συστήματος.
Στη συνέχεια μας παρουσίασε τα νέα ερευνητικά και επιστημονικά δεδομένα σχετικά με την αμβλυωπία και τη σημασία τους για τον κλινικό οπτομέτρη και τις κλινικές εφαρμογές.
Αναλύσε τις λιγότερο επεμβατικές, πιο γρήγορες και πιο επιτυχημένες οπτομετρικές πρακτικές αντιμετώπισης και θεραπείας της αμβλυωπίας.
Μας αποσαφήνισε τους λόγους για τους οποίους η παρατεταμένη κάλυψη του «καλού» ματιού όχι μόνο δεν είναι πλέον απαραίτητη αλλά μπορεί και να καθυστερήσει ή και να εμποδίσει την φυσιολογική ανάπτυξη της όρασης.
Τέλος μας παρουσίασε παραδείγματα εφαρμογών οφθαλμικών φακών και φίλτρων στην αμβλυωπία καθώς και τεχνικών ενεργοποίησης της διόφθαλμης συνεργασίας – ισορροπίας.
Ο νέος αυτός τρόπος αντιμετώπισης της αμβλυωπίας εξασφαλίζει μια σωστή διάγνωση, πρόγνωση και επιτυχημένη αποκατάσταση από τον κλινικό οπτικό οπτομέτρη.
Ήταν ένα πραγματικά άκρως ενδιαφέρον σεμινάριο!
Ο Dr.Sanet έχει απίστευτες γνώσεις και εμπειρία πάνω στα θέματα της αμβλυωπίας και του Vision Training αλλά και πολύ καλή μεταδοτικότητα!
Να ευχαριστήσουμε τόσο τον Dr.Sanet για όλα αυτά που μας έμαθε, τον Φ.Βελισσαράκο για την οργάνωση και διεξαγωγή του διήμερου σεμιναρίου καθώς και όλους τους συναδέλφους για την συμμετοχή τους.
Εις το επανασεμιναρείν!#amblyopia #visiontraining #eyecanlearn #eyes #vision #blurvision