Οπτικά Μάγγελ

13-19 Μαίου "Εβδομάδα αφύπνισης" για την μυωπία!

Παγκοσμίως παρατηρείται αύξηση του πληθυσμού με μυωπία αλλά και αύξηση του πληθυσμού με υψηλή μυωπία (άνω των 6 διοπτριών).

 

 

 

 

 

Ενώ στις χαμηλές και μεσαίες μυωπίας τα πράγματα είναι απλά και εύκολα, στις υψηλές μυωπίες υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος εμφάνισης πρόωρου καταρράκτη, αποκόλλησης αμφιβληστροειδούς και γλαυκώματος.

Υπάρχουν ήδη τέσσερις κατηγορίες "θεραπειών" συγκράτησης της αύξησης της μυωπίας που οι διάφοροι Οπτομέτρες ανά τον κόσμο χρησιμοποιούν με ενδιαφέροντα αποτελέσματα: πολυεστιακοί φακοί επαφής, πολυεστιακά γυαλιά οράσεως, ορθοκερατολογικοί φακοί επαφής και σταγόνες Ατροπίνης.

Η εβδομάδα 13-19 Μαίου είναι αφιερωμένη στην ενημέρωση για τον έλεγχο της μυωπίας!

Η διατήρηση της μυωπίας σε χαμηλούς και μέσους βαθμούς εξασφαλίζει μειωμένα ποσοστά εμφάνισης πρόωρων σοβαρών προβλημάτων όρασης σε μεγαλύτερες ηλικίες.

Εκτός από αυτά που μπορούμε να κάνουμε εμείς για εσάς και τα παιδιά σας...υπάρχουν και κάποια που μπορείτε να κάνετε μόνοι σας:

1) Δραστηριότητες σε εξωτερικούς χώρους! Έστω και δύο ώρες είναι αρκετές!

2) Μείωση του χρόνο ενασχόλησης με ηλεκτρονικές συσκευές! Προφανώς και δεν μπορούμε να πάμε κόντρα στον σύγχρονο τρόπο ζωής όμως μπορούμε να βάλουμε ένα μέτρο!

3) Έγκαιρο έλεγχο όρασης! Είμαστε εδώ ακριβώς γι' αυτό...όμως δε μπορούμε να σας φέρουμε "με το ζόρι"! Αυτό είναι στο χέρι σας!

Η "ιδέα" είναι...καλύτερα να είμαστε προνοητικοί παρά να "τρέχουμε" να διορθώσουμε προβλήματα μετά!

https://www.myopiamovement.com/myopia-awareness-week/action-for-your-children.html

#myopiacontrol #myopiaawarness #myopia #myopiagronth #mulitfocallenses #multifocaleyewear #multifocals #multiglasses #highmyopia #getinvolved #lovemyjob #lovemywork #μυωπια #αυξησημυωπιας